Košice deklasovali Nitru 6:0, získali extraligový titul

21.04.2014 Celý región

Bratislava 21. apríla (TASR) - Na Veľkonočný pondelok sa rozhodovalo o titule v hokejovej extralige. Siedmy zápas finálovej série medzi HC Košice a HK Nitra sa začal v košickej Steel aréne o 17. hodine .

Hráči Nitry v šiestom stretnutí vyrovnali stav série na 3:3 a víťazstvom 3:1 vrátili sériu na východ republiky. Košičania ako víťaz základnej verili, že domáce publikum môže byť výhodou.

Zápas sa začal v svižnom tempe. Slovinský brankár Nitry Robert Kristan inkasoval už v 4. minúte. Do streleckej listiny sa zapísal Marcinko. Domáci mohli zvýšiť svoj náskok v presilovke, keď si na trestnú lavicu zasadol Chrenko. Nitrania sa skvele ubránili a skóre v prvej dvadsaťminútovke sa už nemenilo.

Košičanom vyšiel aj začiatok druhej tretiny. V 21. minúte zvýšil už na 2:0 opäť prvý útok. Nitrianskeho gólmana prekonal Hrnka.

Potom prišiel gólový uragán oceliarov, ktorí pridali v priebehu 22 sekúnd ďalšie dva góly. V 30. minúte zvýšil Deyl v presilovke na 3:0 a o pár sekúnd pridal štvrtý gól Sojčík. Košický gólostroj ešte pokračoval, keď v 32. minúte zvýšil už na hrozivých 5:0 Češík. Piaty gól vyhnal z brány Nitry Kristana, ktorého nahradil Lakosil.

O čisté konto prišiel aj druhý nitriansky brankár. Po chybnej nahrávke Stümpela sa zapísal po druhý raz do streleckej listiny Češík. Domáci fanúšikovia skandovali desať či majstri.

Siedmy finálový zápas hokejovej extraligy:
HC Košice - HK Nitra 6:0 (1:0,4:0,1:0)
4. Marcinko (Bartánus), 21. Hrnka (Marcinko), 30. Deyl, 30. Sojčík, 32.Češík, 45. Češík.

Zostavy:
Košice: Staňa - Klouček, Deyl, Cebák, Macejko, Kolba, Šeda - Hrnka, Marcinko, Bartánus - Spilar, Bartoš, Jenčík - Bicek, Češík, Sojčík - Skalický, Chovan, Pašek
Nitra: Kristan - Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača - J. Ručkay, Lelkeš, Kováčik - H. Ručkay, Stümpel, Tománek - Segľa, Chrenko, Piačka - Bajtek, Hrazdíra
 

Vyberte región